Първоначално публикувано от zimin
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем при палене сутрин алфа 156
Collapse
X
-
"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
-
Първоначално публикувано от zimin Покажи съобщениеобмислям почистване в близките дни.А възможно ли е дебитомера от 2.0 да е същия"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Колеги, аз от няколко дни наблюдавам много тъп проблем...
Само когато е студена - колата пали и веднага гасне
Така максимум до 4-тата проба пали. След това няма проблем.
Имобилайзера работи... не мисля че е от това.
Бензиновата помпа работи...
Идей ?
Comment
-
Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщениеКолеги, аз от няколко дни наблюдавам много тъп проблем...
Само когато е студена - колата пали и веднага гасне
Така максимум до 4-тата проба пали. След това няма проблем.
Имобилайзера работи... не мисля че е от това.
Бензиновата помпа работи...
Идей ?
Моята също прави така само дето не от 4тия път ами от 2рия, като някой път е от 1вия или 3третия.
Та веднъж се беше задълбочил проблема и се стигна до там че и от 16тия път не запали, водих я на майстор, свещи смени, не се оправи после чисти дюзи не се оправи (но вече палеше от 7мия път примерно) след което майстора забеляза че бързо се цапат дюзите и бензиновата помпа няма достатъчно налягане и реши че е от нея, та там намерил някакъв разлагащ се маркуч, махна го и се върна на старото положение от 2ри път.
Ходих на друг майстор след време за газовото и той измерил компресията - на 4ти не е в норма, според него от тук идват проблемите с паленето.
Накратко причините може да са много, най добре в сервиз да ги открият.Honda CB 500
Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана)
Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
Зелен дванайсетак от яките (то други няма)
Comment
-
Аз гледам пътя на логиката ( ако я има в случая )
Значи:
1.Прави го само на бензин когато е студена
2.Няма проблем при аварайно запалване на ГАЗ, когато е студена
3.Една минута след като запали, проблема изчезва ( в смисъл пали нормално)
Което ме води на мисълта че:
1.Не са свещи, кабели...
2.Не е дебитомер ( смятам че трябва да изпише грешка)
3.Не са дюзи
4.Не е бензинова помпа ( респективно маркуч )
5.Не е имобилайзер
Не знам дали разъждавам правилно... но и на майстор да ида... и той ще гледа тъпо (според мен)
Comment
-
Проблема е лесно решим ако се погледне колата от комететни лица.
*Модераторчето да не ми изтрие и тоя пост сега!Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщениеКажи какво имаш в предвид.... ако не е търговска тайна
Просто този който прави диагностиката трябва да е наясно с проблема на колата и да провери някои от основните неща по нея. Да е наясно как точно работи мотроника и неговите специфики.
Това което казвам не ти помага но поне ти дава яснота, че това не е фабричен дефект например, не е софтуерна грешка както някои си мислят, не е проблем на компютъра на колата, а си е съвсем нормално последствие на няколко съществени връзки в управлението на двигателя и е напълно решим.Last edited by oem; d.m.y г., 11:23.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Добре колега,
Щом не е търговска тайна , какъв е проблема да кажеш две думи по въпроса?
технология и специфика на проверката и настройката след това
а си е съвсем нормално последствие на няколко съществени връзки в управлението на двигателя
П.С.
Ако някой сметне, че издава информация, за която му се плаща и той би имал "пропуснати ползи", просто да игнорира въпроса.
Това става като с темата в която питах, защо аджеба трябва да сменя оборотомера,за да ми изгасне окъсяването на единия габарит... и най накрая след триста зора, стана ясно, че зад оборотомера имало платка, която управявала въпросия елемент.
Нали за това е форума?
Не искам да ида някъде и да ми наговорят един куп лъжи , да сменя половината кола за да достигнем до проблема!
Comment
-
Аз не си искарвам хляба с това, че да е търговска/сервизна тайна, но за да ти обесня така, че да стане и малко ясно трябва да изпиша много голям ферман по въпроса ти.
Общо взето трябва да се разбере защо не е правилна гориво-въздушната смес или защо не се запалва правилно.
Когато смесообразуването е нарушено при старт на двигателя и следствие на това той не може да поддържа повече от 600 оборота, горивоподаването автоматично се прекъсва и мотора гасне превантивно за да не се получат механични повреди пряко върху бутало-мотовилковата група. Навярно и ти го чуваш когато започне да гасне едно характерно тракане от двигателя.
Причините за нарушеното смесообразуване могат да бъдат достатъчно много, че един незапознат с колата и обичайните и проблеми да се зарови с дни докато открие проблема или се откаже да се занимава.
Обичайно започваме проверки с налягането и дебита на горивото което се впръсква, проверка на свещи и тяхната настройка, кабели и лули, бубини, проверка за пропуск на въздух след дебитомера (пукантини на колектора или въздуховодите), диагностика на дроселовата клапа и тпс, диагностика на дебитомер и ламбда сензора/ите, сигналите от фазовия сензор...
Всички тези неща и още други които не споменавам имат роля в изчислението на сместа. От тяхната работа зависи ЕКУ-то как ще се настрои.Last edited by oem; d.m.y г., 14:33.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
При мен при 2.5 тоя проблем започва да изчезва, напълно противно на всякаква логика(както между другото стана и с двойката), с течение на времето, различните процедури по смени и опити на дебитомери, темп датчици и прочее, забелязвам че сега при студено палене не глъхне да речем, случва се ако веднага след запалването дам рязко газ, да издумка бедна смес в входящите, но като цяло има доста подобрение......лошото е че не мога да намеря зависимост......"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Благодаря за информацията.
Да обобщя - според Вас, проблема е в смесообразуването? Това вече е насока.
Извинявам се ако съм прозвучал грубо, но ми е писнало да обикалям по сервизи и т.нар. диагностика, да се изразява в хаотична подмяна на изброените и неизброените датчици и т.н.
Единствено, съм сменял дебитомер от изброените неща.
Ще има ли ефект зануляването на адаптивните параметри през алфадиаг ?
Comment
Comment